התאמת כלים סניטריים לחדר בית שימוש צפוף
כאשר נדרשת החלפת ברז, אסלה, כיור, ניאגרה האפשרויות הן רבות, כלים סניטריים יכולים להיות באיכויות שונות, בגדלים שונים, צבעים שונים, משוכלים, סטנדרטיים, עם תו תקן, ללא תו תקן, תוצרת הארץ ותוצרת חוץ לארץ, הבחירה לא פשוטה, נדרשת מחשבה, תכנון והתחשבות במרחב הקיים, בצפיפות (אם קיימת), ובנוסף לכל אלה גם טעם טוב.
טעם טוב של אינסטלטור בבחירת כלים סניטריים לחדר שירותים, מקלחת או מטבח שיש בהם צפיפות והגבלת מקום, הוא שילוב של ידע רב במבחר הקיים כיום בשוק בישראל, ידיעת התקן המותר, נוחות בשימוש (אף אחד לא ישמח לכיור קטן מדי במקלחת צפופה, שיתיז מים לכל עבר בזמן רחיצת הפנים), כאמור, טעם טוב בבחירת כלים סניטריים הוא שילוב של ידע, ניסיון, איכות ותקציב.
גודל מינימאלי של חדר שירותים
גודל מינימאלי הקבוע בתקנות, שסביר להניח יהיה גם צפוף ולא נוח לשימוש הוא: 80 ס"מ רוחב ו- 1.1 מ"ר אורך, ודאי וודאי שיהיה צפוף מאוד לקשישים ובעלי מוגבלויות.
5 ס"מ זה המון!
גודל כיור בחדרי שירות צפופים יהיה משמעותי, כל סנטימטר בין קצה הכיור לקיר הנגדי (זה שממול הכיור) יהיה משמעותי. אם בונים חדר שירותים בגודל מינימום: 80 ס"מ רוחב ו- 1.1 מ"ר אורך על פי התקן ומוסיפים כיור, המרחק הוא 50 ס"מ מקצה הכיור עד לקיר הנגדי, השימוש בכיור למעשה הוא בלתי אפשרי. לכן, לפני שאתם חושבים על כיור חדש לחדרי השירות, הזמינו אינסטלטור לבוא ולחלוק אתכם ידע מצטבר של שנים, לאחר התייעצות הוא ישמח לעזור לכם גם ברכישה והתקנה.
להלן מידות מינימום לחדרי שירות:
חדר אמבטיה: 145 ס"מ רוחב מינימאלי 2.5 מ"ר שטח מינימאלי.
חדר מקלחת: 90 ס"מ רוחב מינימאלי 1.80 מ"ר שטח מינימאלי.
חדר בית השימוש: 80 ס"מ רוחב מינימאלי 1.1 מ"ר שטח מינימאלי.
עם מי לא להתייעץ לגבי תכנון פנים חדרי השירות
מומלץ לא לקבל ייעוץ לגבי כלים סניטריים (כיורים, ברזים וכו')מבעלי אינטרסים, כגון: נציג מכירות מחנות ספציפית המוכרת כלים סניטריים מסוג מסוים אחד או יבוא של סוג מסוים. נציג מכירות או יועץ של חנות המפעל, אדריכל או מעצב פנים שהאינטרסים שלו יכולים לעמוד בסתירה מול בעלי הבית, המזמינים.